BørneBasketFonden var i 2022 en tur til Grønland for at undersøge mulighederne for at udvide tilbuddet om skolebasketforløb uden for Danmark, og helt specifikt til børnene i Grønland.

Som altid, arbejder BørneBasketFonden for at give børn et bevægelsestilbud i skoletiden, afholde feriecamps og starte nye, lokale BørneBasketKlubber op. Senest har vi udfoldet disse ambitioner lidt nordligere en vanligt, nemlig i Grønland.

I august 2022 tog projektleder, Anton Elsner, sammen med instruktør Jesper Hauge, til Grønland for at opstarte projektet om at tilbyde skolebasketforløb i udlandet. Målet med projektet er at bidrage til det lokale fællesskab og skabe aktiviteter til glæde for børn i lokalområdet i Nuuk.

Verdens mest fysisk aktive land

Grønlands Idrætsforbunds har en vision, om at Grønland skal være verdens mest fysisk aktive land i 2030. Det er en ambitiøs vision, da kun 25% af børn og unge er aktive i en idrætsforening i Grønland i dag.

Visionen indeholder et ønske om at skabe større interesse for bevægelse og fysisk aktivitet så grønlænderne kan være aktive fra vugge til grav. BørneBasketFonden ønsker at støtte op om visionen ved at øge fokusset på fysisk aktivitet og bevægelse i skolen og styrke frivillighedskulturen.

Tidligere gode resultater

Arbejdet i projektet er på sin vis ikke noget nyt for BørneBasketFonden, da det er samme skabelon som har været brugt i Danmark i en årrække med stor succes. Det er de samme bevægelsestilbud, som fx. skolebasketforløb og feriecamps, der vil blive tilbudt til skoler og børn i Grønland og projektet bygger på BørneBasketFondens grundprincip, at basketball kommer til børnene i stedet for at børnene skal komme til basketball.

Det kan i dag være svært for de grønlandske børn at starte til basket, da der kun er en enkelt basketballklub i hele Grønland. Ved at danne nye BørneBasket-klubber, kan vi sikre at der er mulighed for at børnene kan starte eller fortsætte med at spille basket efter at have deltaget i skolebasketforløbene. Derudover, vil opstart af flere klubber øge muligheden for at kunne spille mod andre hold, og derved skabe et større basketmiljø i Grønland.

Projektet har specifikt fokus på at nedbryde så mange barrierer som muligt for at begynde at dyrke idræt og er særligt rettet mod børn, der ikke tidligere har spillet basketball eller gået til en idræt.

Næste skridt i processen

BørneBasketFonden er i fuldt sving med projektet. Der er sat gang i dialoger med flere skoler og kommuner om planlægning af næste tur for BørneBasketFonden til Grønland. Her vil målet selvfølgelig være at undervise endnu flere børn på flere skoler.

Der igangsættes løbende træneruddannelser både til skoleforløbene og til klubberne. Det er vigtigt at klæde trænerne/lærerne rigtigt på til at afvikle skoleforløbene og det er vigtigt at få engageret forældrene til at være aktive trænere i klubberne.

Derudover, arbejdes der på at arrangere feriecamps for de grønlandske børn i sammenhæng med at BørneBasketFonden besøger Grønland.

Blog at WordPress.com.